تولید برق هسته‌ای به ۳۰۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از توسعه نیروگاه‌های برق هسته‌ای و خورشیدی برای افزایش ظرفیت انرژی خبر داد و گفت: در نیروگاه هسته‌ای بوشهر، با تأمین اعتبارات لازم، به‌زودی به ظرفیت ۳۰۰۰ مگاوات خواهیم رسید.

به گزارش توز، حجت‌الاسلام موسی احمدی، نماینده مردم دیر، کنگان، عسلویه و جم در مجلس شورای اسلامی، شامگاه دوشنبه در جمع فرماندهان و کارکنان منطقه چهارم دریایی ثارالله ندسا در عسلویه، با اشاره به ضرورت تحقق شعار سال مقام معظم رهبری، گفت: در همه جلسات و سخنرانی‌ها از شعار سال گفته‌ایم، اما آن‌گونه که باید در عمل برنامه‌ریزی نکردیم تا به قله‌ای که رهبر انقلاب ترسیم کرده‌اند برسیم.

وی افزود: در برخی ابعاد نزدیک شده‌ایم، اما در برخی دیگر هنوز عقب هستیم و باید با تمام وجود ورود پیدا کنیم.

نماینده مردم شهرستان‌های جنوبی استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اصل درون‌زایی اقتصاد ملی، تصریح کرد: باید چشم‌مان را بر واردات و قاچاق ببندیم و از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنیم؛ همان‌طور که در عرصه نظامی حرف برای گفتن داریم، در اقتصاد هم باید خوداتکا باشیم.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی برنامه هفتم توسعه را نقطه عطفی در هماهنگی میان دولت، مجلس و قوه قضاییه دانست و اظهار کرد: این برنامه با نگاه کارشناسی عمیق تدوین شده و می‌تواند به تحقق عملی شعار سال منجر شود.

احمدی در ادامه به چالش ناترازی انرژی کشور پرداخت و افزود: یکی از بحران‌های جدی کشور، ناترازی در حوزه انرژی است. باید از هم‌اکنون چاره‌اندیشی کنیم چرا با وجود این‌همه تولید، همچنان با کمبود برق و گاز مواجه‌ایم؟ بخشی از مشکل به عدم مدیریت مصرف و قیمت پایین انرژی بازمی‌گردد که منجر به قاچاق سوخت و هدررفت منابع شده است.

نماینده دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی سه راهکار کلیدی برای اصلاح وضعیت انرژی ارائه داد: و خاطرنشان کرد: اصلاح قیمت‌گذاری نسبت به کسانیکه رعایت الگوی مصرف نمی‌کنند و جلوگیری از قاچاق انرژی، افزایش تولید از میادین جدید و توسعه سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی، و بهینه‌سازی مصرف و نهادینه‌سازی فرهنگ مصرف درست.

وی با اشاره به انتقال روزانه صدها کولر گازی از جنوب کشور به مناطق سردسیر، هشدار داد: اگر فرهنگ مصرف را اصلاح نکنیم، هرچقدر هم تولید کنیم، ناترازی پابرجا خواهد بود. باید مصرف بهینه را آموزش دهیم و استفاده از وسایل نقلیه عمومی را گسترش دهیم.

احمدی همچنین به نقش فناوری و تهدیدات نوین مانند ماینرها و مصرف برق هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: بحران آینده در جهان، بحران انرژی است. و ما باید با درک این تهدید، از حالا برای مدیریت منابع و مصرف اقدام کنیم.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه از برنامه‌های توسعه‌ای در بخش برق هسته‌ای و نیروگاه‌های خورشیدی خبر داد و افزود: در نیروگاه هسته‌ای بوشهر، با تأمین اعتبارات لازم، به‌زودی به ظرفیت ۳۰۰۰ مگاوات خواهیم رسید و همچنین قراردادهای خوبی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی با کشورهای مختلف، از جمله چین، منعقد شده است.

وی در پایان خواستار همراهی همه نهادها از جمله نیروهای مسلح در اجرای مدیریت مصرف، توسعه انرژی‌های پاک، و جلوگیری از اتکای صرف به منابع فسیلی شد و افزود: همان‌طور که شعار سال در این مجموعه تبیین می‌شود، باید مدیریت مصرف نیز به یک فرهنگ سازمانی و ملی تبدیل شود.